Організація перевезення швидкопсувних продуктів
Існують правила та вимоги до перевезення таких продуктів, як швидкопсувні. Для їх перевезення необхідно забезпечити відповідний температурний режим, режим вологості та за потреби забезпечити циркуляцію повітря в контейнері (вентиляційний режим). Так, як такі продукти мають короткий термін зберігання, недотримання режимів перевезення впливає на якість та безпеку товарів, що транспортуються.
Для перевезення швидкопсувних продуктів використовуються транспортні засоби, які обладнані холодильними установками (ізотермічні фури та рефрижератори).
Які продукти перевозяться в рефрижераторах?
-продукти харчування з підвищеною чутливістю до зовнішніх умов;
-рослини та квіти;
-заморожені продукти, овочі та фрукти, ягоди;
-хімікати (включаючи небезпечні вантажі);
-косметика;
-ліки та медичні препарати;
-високотехнологічне обладнання та вимірювальні прилади, що вимагають температурного режиму.
Перевезення швидкопсувних продуктів вимагає дотримання всіх умов та правил, а саме:
-використання спеціального транспортного засобу;
-забезпечення умов для запобігання попадань опадів, ультрафіолету чи будь-якої механічної дії, що може пошкодити цілісність упаковки;
-автомобіль повинен відповідати санітарним вимогам і перед завантаженням пройти дезінфекцію;
-товари, мають мати упакування (при потребі додатково зафіксовані стрейч-стрічкою);
-дотримання сумісності товарів в одному контейнері (наприклад, заборонено транспортування охолоджених та заморожених товарів в одному транспортному засобі, адже для них необхідні різні температурні режими);
-дотримання правильного укладання, щоб уникнути вільного простору;
-наявність необхідного маркування.
За 25 років ми знаємо усі тонкощі перевезення швидкопсувних вантажів та дотримуємось усіх санітарних норм.
Якщо вам потрібно перевезення швидкопсувних вантажів, звертайтесь за номером: 0800 60 45 40 або залишайте заявку та сайті: avtotranz.com.ua