Особливості транспортування FRESH продуктів
Продукти харчування, які мають короткий термін придатності потребують забезпечення спеціальних умов для транспортування та зберігання. Зазвичай такі продукти перевозяться у спеціальних фурах – рефрижераторах, які обладнані холодильними установками та можуть забезпечити необхідний температурний режим. Для кожного продукту існують свої вимоги щодо перевезення (режими температур, вологості, вентиляції тощо)
Наприклад, необхідні умови для перевезення сирів: вологість 80-85%, температура від 0 до 12 градусів.
Недотримання вимог щодо транспортування таких продуктів може призвести до псування такої продукції (зміни кольору, запаху та утворення мікробів)
Які продукти відносяться до категорії фреш-продуктів?
-овочі, фрукти, зелень;
-охолоджене м’ясо та риба, морепродукти;
-молоко;
-молочні продукти власного виробництва;
-хлібобулочні вироби;
-їжа власного приготування;
-свіжовижаті соки, смузі.
Правила перевезення та зберігання швидкопсувних продуктів
Фрукти та овочі. Рекомендовано перевозити в темряві, так як освітлення стимулює їх швидше дозрівання. Необхідний рівень вуглекислого газу при перевезенні плодоовочів – приблизно 1%. Зниження процентного вмісту кисню призведе до в’янення, а завищений показник – до прискореного дозрівання.
М’ясо. Для сильно мороженого допустимі температурні режими (від -18 до – 30 градусів), для замороженого ( від 11 до -13 градусів), охолоджене (від -0,5 до -1,5 градусів)
Риба, морепродукти. Можуть транспортуватись охолодженими (термін зберігання до 12 днів) і замороженими
Тваринне масло. Для їх транспортування можуть використовуватись різні контейнери, діжки, ящики, проте температура зберігання не повинна становити вище -2 градусів
Сир. Сирні продукти повинні перевозитись при температурі від 0 до 12 градусів та за вологості повітря -80% -85%
Яйця. Тут важливо дотримуватись і режиму вентиляції і контролювати температуру (від -1,5 до 1,5 градусів) та вологість (85%-90%)
Консерви. Якщо овочеві та фруктові то для них оптимальна температура від -1 до 25 градусів, якщо рибні або мясні консерви для них необхідно забезпечити температуру від -5 до 0 градусів.
Продукти харчування, які перевозяться в одному вагоні фури (контейнері) повинні бути сумісними між собою та мати однакові температурні режими.
Ми понад 25 років займаємось перевезенням продуктів харчування, знаємо всі деталі щодо транспортування та зберігання такої особливої продукції. Ми забезпечимо всі умови та контроль, щоб ваш товар прибув без ушкоджень та вчасно.
Якщо вас цікавить перевезення продуктів харчування звертайтесь за номером 0800 60 45 40 або залишайте заявку на нашому сайті avtotranz.com.ua